2012. november 30., péntek

Médiatörvény - MT21


Reklám és közérdekű közlemény a közszolgálati és a közösségi médiaszolgáltatásban

36. §

1., A közszolgálati médiaszolgáltató lineáris médiaszolgáltatásában közzétett reklám és televíziós vásárlás időtartama egyetelen egész órától égész óráig tartó időszakon belül sem haladhajta meg a 8 percet, míg közösségi médiaszolgáltatásban a 6 percet.

2., A reklám 1. bekezdésben meghatározott időtartamába a köszolgálati médiaszolgáltatás esetében a reklámtartalmú képújság közzététele is beleszámít.

4., A közszolgálati és közösségi médiaszolgáltatásban közzétett hír- és politikai műsorszámokban rendszeresen szereplő bemondók, riporterek, hírolvasók nem jelenhetnek meg vagy szerepelhetnek bármely médiaszolgáltatásban közzétett reklámban - ide nem értve a köszolgálati médiaszolgáltatás önreklámját.

5., Köszolgálati és közösségi médiaszolgáltatásban osztott képernyős reklám és virtuális reklám csak sportműsorszámok közvetítéséshez kapcsolódóan tehető közzé.

Közzétételi kötelezettség

37. § 

1., A médiaszolgáltatónak folyamatosan hozzáférhetővé kell tennie a nyilvánosság számára:

a., nevét vagy cégnevét
b., Címét vagy székhelyét, illetve postai levelezési címét
c., elektronikus levelezési címét
d., telefonos elérhetőségét
e., a vele szemben médiaszolgáltatásra vonatkozó szabály megsértése miatti eljárásra hatáskörrel rendelkező szabályozó vagy felügyeleti szervek nevét és elérhetőségét
f., a vele szembeni eljárásra általuk felhatalmazott szakmai önszabályozó testületek nevét és elérhetőségét.

A jelentős befolyásoló erővel rendelkező médiaszolgáltatók közérdekű kötelezettségei

38. §

1., A jelentős befolyásoló erővel rendelkező (továbbiakban: JBE) lineáris audiovizuális médiaszolgáltató valamennyi munkanapon reggel 
7 óra és 8 óra között legalább 15 perc hosszúságú hírműsorszámot, továbbá valamennyi napon 18 óra és 21 óra között legalább 20 perc hosszúságú önálló hírműsorszámot szolgáltatni. JBE lineáris rádiós médiaszolgáltató pedig valamennyi munkanapon reggel 6 óra 30 perc és 8 óra 30 perc között legalább 15 perc önálló hírműsorszámot köteles egybefüggően szolgáltatni. A más médiaszolgáltatótól átvett, illetve a demokratikus közvélemény tájékoztatását nem szolgáló, bűnügyi tematikájú híranyag vagy tudósítás a hírműsorszám időtartamának 20%-nál éves átlagban nem lehet hosszabb terjedelmű.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése