2012. szeptember 28., péntek

MT 21 - Médiatörvény folyt.


12.§ Tájékoztatási tevékenység

2., A tájékoztatás kiegyensúlyozottságát az egyes műsörszámokon belül kell biztosítani.

3., A médiaszolgáltató hírszolgáltatást és politikai tájékoztatást nyújtó műsorszámaiban műsorvezetőként, hírolvasóként, tudósítóként rendszeresen közreműködő munkatársai bármely médiaszolgáltató által közzétett műsorszámban szereplő politikai hírhez, véleményt nem fűzhet értékelő magyarázatot nem tehet. (Kivétel a hírmagyarázat.)

4., A műsorszámban közzétett hírekhez fűzött véleményt, értékelő magyarázatot ennek minőségének megjelölésével és szerzőjének megnevezésével, a hírektől megkülönböztetve kell közzétenni.

13.§ Országgyűlési közvetítés
------------------------------

1., Zártlácú audiovizuális rendszer.

2., A médiaszolgáltatót térítés ellenében csatlakozhatnak a zárt rendszerhez.

3., Az 1. és 2. bekezdésben foglaltak enem érintik bármely médiaszolgáltató azt a jogát, hogy Országgyűlés épületének kijelölt helyéről műsortközvetítsen vagy rögzítsen.

4., A kimenő jelről egy-egy rögzített, bárki számára hozzáférhető példányt az Országgyűlési Könyvtárban illetve az Országos Széchenyi Könyvtárban kell elhelyezni. Az Országgyűlési könyvtár biztosítja a rögzített anyag megtekinthetőségét, és költségtérités ellenében arról bárki által felhasználható másolatot készít. Egy példányt a Vagyonkezelő Alap archívumában is el kell helyezni.

14. § A figyelem felhívása a sértő tartalmakra

A vallási, hitbeli vagy más világnézeti meggyőződést esetlegesen sértő, az erőszakos illetve nyugalom megzavarására alkalmas kéi vagy hanghatások bemutatása előtt a nézők vagy hallgatók figyelmét erre a körülményre fel kell hívni.

15. § Rendkívüli helyzetek kezelése a médiaszolgáltatásban

Rendkívüli  állapot, szükségállapot, veszélyhelyzet, külső fegyveres csoportoknak Magyarország területére történő váratlan betörése, továbbá az ország területének a Magyar Honvédség légvédelmi és repülő erőivel való oltlmazása esetén az Országgyülés, a Honvédelmi Tanács, a Köztársasági elnök és a Kormány, valamint a törvényben meghatározott személyek és szervek, kötelezhetik a médiaszolgáltatót a fennálló állapottal kapcsolatos közérdekű közlemények az általuk meghatározott formában és időben történő ingyenes közzétételére, illetőleg egyes közlemények, műsorszámok közzétételét megtilthatják.

16. § Kizárólagos közvetítési jogok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése